Viemäriremontti sukittamalla

Vanhat valurautaiset viemäriputket kestävät noin 30-50 vuotta, kunnes ne ruostuvat puhki. Siksi tänä päivänä saneerataan pääosin 60- ja 70-lukujen taloja. Viemäreiden saneeraus voidaan tehdä perinteisellä tavalla, jolloin kaikki vanhat viemäriputket kaivetaan/piikataan esille talon rakenteista ja korvataan uusilla putkilla. Tämä on varsin hidasta, kallista ja pölyistä puuhaa.

Toinen vaihtoehto on käyttää modernia sisäpuolista menetelmää, eli sukitusta. Tällöin vanha putki toimii muottina uudelle putkelle ja lopputulos vastaa uutta muoviputkea. Sukittamalla koti pysyy asuttavana koko remontin ajan, kustannukset ovat perinteistä remonttia edullisemmat ja eikä talon rakenteita avata. Sukitus on VTT:n sertifioima menetelmä, ja sukitusmenetelmällä saneeratulla viemäriputkella on tutkitusti käyttöikää yli 40 vuotta.

Olen toiminut vuodesta 2008 lähtien alalla kahden eri urakoitsijan palveluksessa. Niinpä tunnen sukitusmenetelmän kuin omat taskuni, tiedän alan urakoitsijat sekä sukitusremonttien vallitsevan hintatason. Olen siirtynyt urakointipuolelta konsultiksi, eli suunnittelen, valvon ja vedän sukitta-malla tehtäviä viemäriremontteja.

Tarjoan asiakkailleni luotettavaa, ammattitaitoista ja kustannustehokasta palvelua. Mikäli talossanne / taloyhtiössänne on viemäriremontti tulossa, olkaa rohkeasti yhteyksissä. Ilmaisen kohdekäynnin perusteella kartoitetaan tilanne ja sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Pystyn hankkimaan Teille ammattitaitoisen sukitusurakoitsijan, sekä valvon itse urakan työsuorituksen. Näin tilaaja saa sitä mistä maksaa, sukitus tehdään kunnolla eivätkä lisäkustannukset karkaa pilviin. Omakotitaloasukkaat voivat vähentää valvontatyön kustannukset verotuksessa kotitalousvähennyksessä.

Sukitusvalvonta Heikki Jyrämä
Lehtikaskenkuja 5, 02340 Espoo
heikki.jyrama@sukitusvalvonta.com
045 - 3582526
www.sukitusvalvonta.com