Case Latokaski HSL – Pikkuautot on nostettu pöydälle

  1. Latokaskesta aloitti 7.1.2019 uudet bussilinjat 159 ja 125K.

Jaoin HSL:n taikapakasta vedetyn bussilinjan 159 jokaisen vuoron ansioituneelle kuljettajalle vaaleanpunaisen tammikuun ruusun kiitoksena siitä, että joukkoliikennekulkuvälineen ”kytkin” nousee Latokasken päättäriltä Isoon omenaan asti suorempaa reittiä. Hieno ruusu ojentui tosin vain mielikuvana vai oliko se unta? Painajaismaisesti jatkuneessa osiossa en ehtinyt jakaa, koska minun täytyi käynnistää lukuisia pikkuautoja toinen toisensa perään. Sitten havahduin tai heräsin.

Uudet linjat ovat sen sijaan täyttä totta. Tutustu – kokeile – ja anna taas palautetta HSL:lle. Se kannattaa todella. Kakku ei ole vielä leivottu.

Muutosten syynä ovat Espoon toiveet liityntäliikenteen parantamisesta sekä palaute, jonka HSL:n on Latokasken asukkailta saanut. Keväällä aloittanut linja 531K on latokaskelaisten mielestä pidentänyt matka-aikoja, koska ajoaikojen hajonta on ollut liian suurta.

On kulunut noin 150 päivää siitä, kun HSL, kiltin Latokasken asukkaat sekä espoolaiset luottamushenkilöt keskustelivat elokuun kesäillassa Latokaski-seura ry:n pyynnöstä & kutsusta Latokasken koululla alueen heikentyneistä liikenneyhteyksistä. Alueen asiakaspalvelukokemus oli musertava. Asukkaat puhuivat alueelta poismuuttamisesta, kakkosauton pysyvästä hankinnasta, pitkien työmatkojen piinasta – liityntäliikenteen käynnistyttyä.  Mieleenpainuvat yllättävät perustelut heikennyksistä ja asukkaiden esiin tuoman palautteen luet muistiosta seuramme sivuilta.

Mutta HSL yllätti meidät kaikki. Se halusi kuunnella asukkaiden kokemuksia ja korjata surkeaa asiakaspalvelukokemusta.  Uudet bussilinjat aloittivat tammikuun alusta. Espoon kaupungin luottamushenkilöiden ponteva tahtotila muuttaa epäreilu tilanne paremmaksi asukkaille oli ratkaisevaa.

Kiitos!

Palautekeskustelun järjestäjänä kiitämme HSL: n sekä Espoon kaupunginhallituksen ja kaikkien asiaa edistäneiden luottamushenkilöiden kuulemisen taitoa ja tahtoa parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Olemme erityisen ilahtuneita Latokaskessa siitä, että nyt aloittaneen bussilinjan 159 kumipyörät muutetaan liityntäliikenteestä suoriksi linjoiksi kevään aikana. Eikös vain?

Mutta se uni pikkuautoista vaivaa. Liikkuminen on sosiaalinen ilmiö. Ihminen valitsee liikkumisen tavat oman elämäntilanteen, tottumusten, arvojen ja asenteiden mukaan. Latokaskessa ihmiset pitävät yhteisistä tapahtumista ja keskustelevat keskenään. Ilmeisiä joukkoliikenteen käyttäjiä, kun vain yhteydet oikeasti toimivat.

Mikäli joukkoliikenne nopeuttaa ja parantaa liikkumista, se todella voi voittaa pikkuautot. Maria Guzenina ja Mia Laiho kommentoivat ansiokkaasti HS 5.1.2019 HSL:n esitystä ilmastotalkoisiin.

Case Latokaski on keskeneräinen jännitysnäytelmä siitä, miten ilmastotavoitteet saavutetaan nerokkaasti tarjoamalla erinomainen asiakaspalvelukokemus julkisen liikenteen matkustajille.

terveisin Pj.

 

Vieraslajitalkoot -luonnonsuojelua Latokaskessa ma 29.6. klo 18.00 alkaen