Haittakasvitalkoot Latokaskessa

Tämäkin hyvä asia sai alkunsa aktiivisista asukkaista. Latokaskessa talkoiltiin elokuussa 2017 ahkerasti useassa paikassa ja lopputuloksena saimme kerättyä yhteensä 26 jätesäkillistä haittakasveja pois. Saimme kaupungilta jätesäkkejä ja työhanskoja ja kaupunki hoiti myös haittakasvien pois kuljettamisen ripeästi ja tehokkaasti. Koska kyse on haittakasveista, niin nämä kuljetettiin Ämmässuolle poltettavaksi.

Talkoilla kerättiin pois pujoa ja jättipalsamia. Vielä niitä jäi, mutta tämä lopputulos on upea!

Kiitos kaikille osallistuneille! Kaupunkitekniikan keskus teki joulukuussa yhteenvedon kesän haittakasvitalkoista ja Latokaski pärjäsi erinomaisesti: ". Kaikkien kesän aikana järjestettyjen vieraskasvitalkoiden perusteella voidaan havaita, että osallistumisaktiivisuus vapaaehtoiseen vieraskasvien torjuntaan oli suurinta Suomenojan, Kaitaan ja Soukan alueilla sekä Nöykkiössä ja Latokaskessa. "

Lue lisää Espoon haittakasvitalkoista tästä blogista: http://vuorovaikutteinenkaupunki.blogspot.fi/2017/12/yhteenveto-ja-palaute.html 

Saimme myös paljon kiitoksia kaupungilta, mm. tällaiset terveiset: "Hienosti olette saaneet paljon näkyvää aikaiseksi eri puolella Latokaskea. Vaikka jättipalsamin siemeniä jo varmaankin poksui ympäristöön niitä kitkiessä, on ensi vuonna kuitenkin toivottavasti monissa paikoissa vähemmän kitkettäviä jättipalsameita. Espoon kaupunki aloittaa ensi keväänä tehostetun toiminnan myös jättipalsamin torjunnassa. Tavoitteena on se, että kaupunki niittäisi suurimpia kasvustoja ja asukkaat auttavat pienempien kasvustojen kanssa."

Latokaski-seura kiittää kaikkia pitkin Latokaskea talkoisiin osallistuneita! Aivan loistavaa talkootyötä!

Jättipalsamia voi käyttää myös ravintona

Kuva linkistä. Kuvan copyright Jarmo Korteniemi http://www.tiedetuubi.fi/luonto/syo-haittalaji-pois-suomesta

Jättipalsamia voi hyödyntää myös ravintona monella tavalla. “Jättipalsamin maku on pippurinen, vahamainen ja parfyyminen. Pippurisen makunsa ansiosta kukat ja lehdet ovat oiva lisä salaatteihin, pastoihin ja liharuokiin. Kokeile myös varsien pikkelöintiä.” Katso vinkkejä esim. täältä http://www.tiedetuubi.fi/luonto/syo-haittalaji-pois-suomesta

 

 

Siivoustalkoot 2017
Latokaski-seuran avustukset 2017