Aloite Kaskitien ja Nöykkiöntien turvallisuuden parantamisesta

Latokaski-seura teki aloitteen Espoon kaupungille Kaskitien ja Nöykkiöntien turvallisuuden parantamisesta helmikuussa 2017.

Esityksessä pyysimme harkitsemaan “Välkky”-havainnevalojen asentamista sekä valaistuksen parantamista. Kaupunki lupasi perehtyä risteyksen valaistukseen ja marraskuun 2017 alussa risteykseen on tehty parannuksia valaistuksen lisäämiseen.

Hienoa! Kiitos valaistuksen lisäämisestä!

Latokaski-seuran hallitus

Aloite 17.2.2011:

Espoon kaupunki Tekninen keskus PL 1 02070 Espoon kaupunki / Kirjaamo Asia: Aloite liikenneturvallisuuden parantamiseksi Nöykkiönkadun ja Kaskitien risteyksessä

Esitys: Latokaski-seura ry on saanut Latokasken ja Nöykkiön asukkailta huolestuneita yhteydenottoja koskien vaarallista risteystä, jossa näkyvyys on huono. Koululaisten ja muiden turvallisuuden lisäämiseksi esitämme, että kaupunki parantaisi valaistusta kyseisessä kohdassa sekä harkitsisi ”Välkky”-havainnevalojen asentamista kyseiseen risteykseen.

Perustelut: Risteyksen valaistus on huono. Latokasken ja Nöykkiön alueen lapsia kulkee koulumatkallaan risteyksen kautta kouluun. Vuoden pimeimpänä aikana näkyvyys risteyksessä on erittäin huono. Jalankulkijoiden havaitseminen autosta vaatii erityistä tarkkaavaisuutta. Sadekelillä havaintojen tekeminen vaikeutuu entisestään. Osa jalankulkijoista ei käytä heijastinta. Nöykkiönkatua voidaan pitää ns. läpiajoreittinä. Aamulla liikennettä on paljon molempiin suuntiin.

Nöykkiönkadulla kyseisessä risteyksessä on 30 km nopeusrajoitus ja tie kaartuu jyrkästi. Kaskitie risteää kyseissä kaarteessa Nöykkiönkatuun. Kaskitiellä on 40 km nopeusrajoitus. Risteyksessä on kaksi suojatietä, joista toinen ylittää Nöykkiönkadun ja toinen Kaskitien. Risteyksen lähellä Nöykkiönkadulla on molemmin puolin bussipysäkit, joille/joilta on myös jalankulkua. Lisäämällä valaistusta risteysalueella, jalankulkijoiden näkyvyys sekä heidän havaitseminen ajoneuvoista helpottuu ja liikenneturvallisuus paranee. Lisäksi risteykseen voitaisiin asentaa ns. aktiivinen ja älykäs Välkky-tehostemerkki, jolla voidaan parantaa suojateiden turvallisuutta.

Ohessa Internetistä otettu valokuva ja selostus Välkystä ja sen toimintaperiaatteesta.

Liite 1.

Tällainen Välkky on asennettu aiemmin Latokaskeen Kaskenpolttajantien ja Kaskenpolttajankujan risteykseen. Risteyksessä tapahtui liikenneonnettomuus, jossa toisena osapuolena oli koululainen. Latokaski-seura ry teki onnettomuuden jälkeen helmikuussa 2015 Espoon kaupungille aloitteen yhdessä alueen taloyhtiöiden kanssa risteyksen liikennejärjestelyjen parantamiseksi. 

Ohessa Google Earth -kuva ja pimeän aikana otetut kaksi valokuvaa. Liite 2. 

 
Kuvissa huomioitava tämän hetkiset valopylväät ja vastaantulevien autojen ajovalojen aiheuttama häikäisy.
Aloitteita kaupungille
Latokaskenniitty - muistutus 18.5.2017
%d bloggaajaa tykkää tästä: