Henkilökuvassa

Uusi yrittäjä Latokasken K-Marketissa

Meidän oma kyläkauppa – Latokasken K-market on saanut uuden pirteän vetäjän! Anu Syväluoma-Kettunen on kotoisin Kainuusta, toiminut pitkään yrittäjänä Oulussa ja työskennellyt viimeiset 8 vuotta pääkaupunkiseudulla. Työkokemusta on syntynyt mm. erilaisista esimiestehtävistä henkilöstöpalvelun piirissä. Anu on kolmen lapsen äiti ja nyt kahden K-kaupan pyörittäjä! Hän on vastannut sekä Latokasken K-Marketin toiminnasta kesäkuusta 2017 lähtien että Nöykkiön K-marketista elokuusta lähtien.

 

Anulle yrittäjyys on elämäntapa. Yrittäjänä voi toteuttaa paremmin omia arvojaan. Tavoitteena on hyvä asiakastapahtuma. Asiakaspalvelun on oltava moitteetonta ja kaikkia ihmisiä on kunnioitettava, Anu painottaa. Hän tekee mielellään välillä työvuoroja esim. kassalla, jolloin pääsee hyvään kontaktiin asiakkaiden kanssa. Saan ihmisistä energiaa, jota voin sitten jakaa muille, Anu toteaa. Asiakkaiden palautteet ovat todella tärkeitä. Niiden avulla voi kehittää toimintaa ja tuotevalikoimaa. Anun tultua vetäjäksi, tuotevalikoima on laajentunut sadoilla tuotteilla. Asiakkaiden toivomuksesta hyllyille on tullut mascarpone-juustoa, kahvimaitoja, purjoa, gluteenittomia tuotteita, uusia mausteita jne. Paistouunista tulee kaksi kertaa päivässä lämmintä leipää. Valikoimissa on monen leipomon leipiä.

Työntekijöitä on kahdessa K-kaupassa yhteensä 12. Anu toivoo, että työntekijät kokisivat kaupan ”Meidän kaupaksi”. ME-henki on tärkeää työssä viihtymiselle. Hän käy joka päivä molemmissa kaupoissa ja on aina siellä missä eniten apua tarvitaan. Anu kokeekin kaupat omiksi lapsikseen. Päivät ovat pitkiä. Usein aamu yhdeksästä ilta yhdeksään. Mutta kun työ on mieluista, ei tunne väsymystäkään.

Työ on palkitsevaa ja antoisaa. Haastavinta on epärehelliset asiakkaat. Poliisejakin on jouduttu kutsumaan paikalle. Onneksi harvoin.

Kyläkauppa on osa Latokasken kyläyhteisöä. Rikkautta on se, että asiakkaat tulevat juttelemaan ja kokevat että kaupassa on helppo ja kiva käydä. Latokaskessa ja Nöykkiössä kohtaa enemmän arkiystävällisyyttä kuin harvaan asutuilla alueilla pohjoisessa, Anu vertailee.

Latokasken K-Market on auttanut ja tukenut myös Latokaski-seuraa Syystempauksen puffetin tarjoilussa. Munkkien ja pullien hankkiminen, säilyttäminen ja paistaminen on ollut haastavaa, kun niitä on jouduttu kuljettamaan monen hallituksen jäsenen pakastimiin ja paistettu eri huusholleissa. Nyt K-kauppa hankki ja paistoi meidän Dallas-pullat ja lahjoitti ne meille! Saimme hakea lämpimät pullat sunnuntaiaamuna kaupasta. Tästä suuri KIITOS omalle kyläkauppiaallemme Anulle! Maaliskuun Talviriehan (4.3.2018) järjestelyihin on luvassa niin ikään apua ja tukea kauppiaaltamme! Ja puffetin tuotothan menevät kaikki Latokasken asukkaiden iloksi ja hyödyksi. Niiden avulla järjestämme tilaisuuksia, jaamme koululaisille stipendejä ja tuemme lasten, partiolaisten, koululaisten ja senioreiden toimintaa.

Jos haluat antaa palautetta tai omaan K-kauppaamme, niin voit laittaa sähköpostia anu.syvaluoma-kettunen@K-market.com tai kertoa toivomuksistasi henkilökunnalle.

Latokasken bussilinjat
Nauriskasken koulu