Latokasken bussilinjat

Latokasken bussilinjat muuttuivat Länsimetron takia, mutta yhteys Olariin palaa

Tammikuussa 2018 Latokaskesta Kamppiin kulkenut suora bussilinja 160/160K lakkautettiin. Tilalle tuli metron liityntälinja 157, joka kulkee Latokaskesta Matinkylän metroasemalle. Poikittaisliikenteen bussilinja 42 Soukasta Latokasken ja Espoon keskuksen kautta Jorviin jatkoi vanhalla reitillään, mutta sai uuden linjatunnuksen 542. Bussilinja 195 Latokaskesta Olarin, Tapiolan, Otaniemen ja Meilahden kautta Kamppiin lakkautettiin.

Pidentyneet matka-ajat Latokaskesta Helsingin keskustaan aiheuttivat harmia monelle latokaskelaiselle. Suurta protestointia herätti suoran bussiyhteyden katkeaminen Olarin suuntaan. Latokaski-seura on vastustanut linjan 195 lakkautusta jo vuosien ajan ja kehotti asukkaita lähettämään palautetta HSL:lle sekä siitä että pidentyneistä matka-ajoista. Myös alueen kunnallispoliitikot vaativat bussiyhteyden palauttamista Olarin suuntaan ja toimia matka-aikojen lyhentämiseksi Latokaskesta Kamppiin.

Bussiyhteys Latokaskesta Olarin kautta Tapiolaan on todennäköisesti palaamassa. HSL:n suunnitelmissa on tällä hetkellä, että linja 125B Tapiola-Kuitinmäki jatkettaisiin Kuitinmäestä Latokaskeen asti vanhan linjan 195 reitin mukaisesti elokuussa 2018. Linja 125B liikennöi arkisin ruuhka-aikoina. Aiemmin esillä ollut linjan Latokaskesta Meilahteen asti ulottuvan linjan palautusta ei HSL:n mukaan tässä vaiheessa edistetä, koska se olisi Tapiolan ja Meilahden välillä päällekkäistä palvelua muiden yhteyksien kanssa.

Lisäksi neuvottelut nopeammista liityntäbussilinjoista ja jopa suorien bussiyhteyksien palauttamisesta Latokaskesta Kamppiin jatkuvat Espoon kaupungin ja HSL:n välillä.

 

 

Video Mika Koivusalo: 195 The Movie - Trailer

"Seutulinja 195 oli yksi vanhimpia linjoja Espoossa. Se lopetettiin 3.1.2018 monen muun suoran Espoosta Helsinkiin kulkevan linjan kanssa, kun Länsimetron syöttöliikenne aloitti toimintansa. "195 The Movie" -elokuva näyttää matkustajan näkökulmasta linjan koko matkan Espoon Latokaskesta Helsingin Kamppiin, mukana on myös pysäkkien nimet. Elokuvan koko kesto on noin 58 minuuttia - eli linjan 195 keskimääräinen ajoaika. Elokuva esitettiin Kino Tapiolassa (Mäntyviita 2, 02110 Tapiola) 22.1.2018. Kuva ja ääni Mika Koivusalo."

Latokaski-seuran kannanotto - Latokasken alueen HSL -liikennemuutokset
Henkilökuvassa